Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,25 tsk | Kanel | |
2 dl | Röda Linser Torkade | |
2 st | Gul lök | |
1 l | Vatten | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Citron | |
0,5 dl | Koriander - färsk | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tsk | Curry | |
200 g | Haricot Verts Färsk | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1,5 tsk | Salt | |
400 g | Hela Tomater Konserverade |
Skölj linserna i durkslag. Koka dem i vatten under lock i ca 20 min eller tills de är helt mjuka. De skall koka sönder.
Skala och grovhacka de gula lökarna. Skala och finhacka (pressa inte i det här fallet) vitlöken.
Fräs lök och vitlök varsamt i smör eller olja så att löken får lite färg. Tillsätt alla kryddor och rör om.
Klipp tomaterna i stora bitar med en kökssax. Häll tomaterna över löken och låt det hela puttra i cirka 15 min utan lock. Dela färska eller frysta gröna bönor i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan och koka ett par minuter tills bönorna är nästan färdigkokta. Lyft bort grönsaksröran från värmen.
Blanda de kokta linserna (med sitt spad) och grönsaksröran, salta och rör om ordentligt. Värm soppan (och späd med lite vatten om det behövs). Smaka av.
Tillsätt persilja eller hackad färsk koriander.
Servera soppan varm med citron i klyftor som var och en kan klämma över sin portion.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt