Örtstekta torskrullader
Mari Bergman

Örtstekta torskrullader

40 minEnkelt
253,60 kr
4 portioner37,40 kr per portion
Rullader på torsk, här serverade med en morot- och zucchinipanna.

Torskrullader
1 tskSvartpeppar Malen
500 gTorskfilé
1 krmSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
1 mskBasilika - torkad
1 mskMat & Bak Smör
Morot & Zucchinipanna
500 gMorötter
1 stVitlök
1 krmSalt Fint
1 stZucchini
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Morot- och zucchinipanna: Skala morötter. Skiva morötter och zucchini tunt gärna med mandolin om du har. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Pressa över vitlök och ringla över olja. Krydda med salt och peppar efter smak. Blanda runt med händerna och sätt in i ugnen i ca 20 min.

3

Torskrullader: Lägg ut torskfiléerna på en skärbräda och fördela örterna på varje fiskfilé. Salta och peppra efter smak och rulla ihop. Lägg torskrulladerna i en ugnsfast form och klicka på 1 tsk smör på varje filé. (Vill du ha ett smalare alternativ går det lika bra med lite olivolja). Sätt in i ugnen ca 7-10 min.

4

Limeyoghurt: Blanda yoghurt med rivet skal från 1 lime och pressa i saften från ½ limen. Krydda med en nypa salt och peppar.

5

Servera torskrulladerna tillsammans med morot- och zucchinipanna och limeyoghurt.

Näringsvärde: 468 Kcal 38g protein 20g fett 30g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd