Hemgjord vegansk magnumglass
Mari Bergman

Hemgjord vegansk magnumglass

45 minMedel
633,55 kr
8 portioner29,02 kr per portion
Glass utan glassmaskin på helt veganska ingredienser. Texturen är len och krämig med en härlig chokladsmak. Precis så som en magnumglass ska smaka. Använd glassformar i silikon med tillhörande glasspinnar.

175 gCashewnötter Naturella
200 gKokosgrädde
1 dlSirap Agave
1 tskVaniljpulver
0,5 dlKakao
0,5 tskFlingsalt
2 mskKakaonibs
200 gMörk chokladkaka, vegansk
1 mskKokosolja
50 gMandlar
Instruktioner
1

Blötlägg cashewnötterna i minst 2-4 timmar. Sila sedan av vattnet.

2

Mixa kokosgrädde, cashewnötter, agavesirap, vaniljpulver, kakao och salt i en blender till en slät kräm. Tillsätt kakaonibsen och mixa snabbt ihop så att det blandas väl.

3

Fördela chokladsmeten i glassformar och tryck in glasspinnarna. Sätt in glassarna i frysen i minst 3-4 timmar.

4

Ta fram ett fat eller en skärbräda och lägg på ett bakplåtspapper.

5

Smält chokladen med kokosoljan i en bunke över vattenbad.

6

Hacka mandlarna fint och tillsätt till chokladen.

7

Doppa en glass i taget i den smälta chokladen , lägg dem sedan på fatet med bakplåtspapper och strö lite flingsalt på varje glass innan chokladen stelnar. Sätt in glassarna i frysen i 15 min.

Bild:

Susanna Blåvarg